körbevágott.jpg

Néhány évvel ezelőtt – egy beszélgetés során – ébredtem rá arra, hogy tulajdonképpen egész életemben a valódi hivatásomra készültem anélkül, hogy az első négy évtizedben ez tudatosult volna bennem. Noha már kamaszkoromtól folyamatosan azon igyekeztem, hogy kibogozzam saját belső gubancaimat és megértsem a világot magam körül, az fel sem merült, hogy valaha hasonló dilemmákkal és kérdésekkel fordulnak hozzám majd embertársaim, mint amiket korábban feltettem a tanítóimnak, mentoraimnak. Akkoriban csak abban voltam biztos, hogy rengeteg a bizonytalanság bennem és körülöttem, az önbizalmam morzsáit pedig valahol a békának a formás hátsója alatt érdemes keresni.

Mindennél jobban vágytam mindig arra, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott életet élhessek és hasonlóvá váljak azokhoz az általam csodált és nagyra becsült személyekhez, akikből valamiféle végtelen intelligencia derűjét és fényét láttam kiáradni. Remek hajtóerőnek bizonyult mindez és sokat köszönhetek a nehéznek megélt kezdeteknek, a fájdalmas csalódásoknak, korán felvállalt terheknek csakúgy, mint a sokat tépelődő, tökéletességre törekvő, szomorkodásra hajlamos, ugyanakkor vidám, barátságos és nyitott, érdeklődő, tettre kész természetemnek. No, és a Gondviselésnek, Istennek, Áldásnak, Sorsnak vagy szerencsének nevezett láthatatlan erőnek, ami végig kísér az utamon, tetten érhető a “véletlenek” sokaságán, függetlenül attól, hogy teljes racionalitás avagy a Mindenség Teremtőjébe vetett hit és meggyőződés hatja-e át az elmémet.

Ma már teljesen egyértelművé vált számomra, hogy – noha a sok önismereti munka, a képzések és pszichológiai tanulmányok, az életutam során szerzett tapasztalások eredményeként feladatommá vált a hozzám fordulók támogatása és tanítása – az én tanulásom és fejlődésem sem ér véget mindaddig, amíg lélegzem. Hiszem, hogy a megújulás képessége az elégedett és boldog élet elengedhetetlen feltétele, a változás pedig éltet, azaz maga az Élet.

Szeretettel várom a találkozást Veled!

 

Ajándék neked!

Feliratkozásodat követően egy teljes évre szóló egészségprogrammal leplek meg, amelynek használatával könnyen megőrizheted vagy javíthatod közérzetedet.

Találkozzunk facebookon is!

"Az igazi boldogság az, amikor észre sem vesszük; olyan, mint az egészség, a tiszta víz, a szép táj, a nevető csecsemő, egy szelíd, jó szándékú mosoly... A boldogság természetes. "